storstugan_ute
Gladö scoutstuga är Huddinge Scoutkårs hem ute i skogen. Stugan ligger vid Kvarnsjön och består av storstuga, sovbarack, vedbod och bastu. Stugorna är utrustade med elektrisk belysning. Köket är stort och erbjuder kylskåp, elspis samt gasolplattor. Vatten tas ur brunn så länge det är varmgrader. Stugan används för övernattningar och hajker både av Huddinge scoutkår och av andra, och den är tillgänglig för uthyrning.
Infoblad med mer detaljerad information om Gladö scoutstuga.

Uthyrning

På grund av rådande omständigheter med Covid-19, sker uthyrning av fastigheten endast dagtid på vardagar. Vi hyr ut vår scoutstuga endast till scouter och ungdomsgrupper/skolor.

Bokningar

Klicka på ”Vecka” för att se vilka veckodagar och tider som är uppbokade.
För frågor och bokning: glado@huddingescoutkar.se

Kvarnsjön

Gladö scoutstuga ligger vid Kvarnsjöns södra strand. Mer information om sjön finns här på Huddinge naturguide.

Historia

bygg

År 1957 ställde kommunen upp med mark vid Kvarnsjön och Scoutvännerna (föräldrarföreningen) ställde upp med pengar för inköp av en barack från Norra Uppland. Efter anslag från Allmänna Arvsfonden så kunde Gladö Scoutstuga färdigställas. Ett sådant här arbete färdigställs ju inte över en natt utan tog åtskilliga år från det att första spadtaget togs tills den sista spiken slogs i. Eldsjälen till att stugan blev färdig måste även nämnas, nämligen Ragnvald Andersson, som med sitt kunnande ledde de mindre kvalificerade frivilliga seniorer, ledare och föräldrar som hjälpte till. Senare kompletterades anläggningen med en sovbarack och ett förråd. Sovbaracken uppsattes först mittemot storstugan på andra sidan plan, men trots dräneringsarbete så blev den mellanliggande planen aldrig riktigt torr utan sovbaracken flyttades till skogen bakom storstugan.

Hitta hit

Gladö scoutstuga, Huddinge
(Grusväg för biltransport till stugan går från kvarnvägen, nordöst om anläggningen)