Om Huddinge scoutkår

Vår kår består av ca 300 medlemmar och vi håller till i centrala Huddinge. Huddinge Scoutkår bildades 1931 och har bedrivit scoutverksamhet oavbrutet sedan dess. Vår kårs historia med alla höjdpunkter, men även de motgångar som kåren varit med om kan du läsa om i Huddinge scoutkårs jubileumsskrift 75 år.

I scoutkåren finns det olika avdelningar som är uppdelade efter scouternas åldrar. I vår kår har vi 8 avdelningar fördelade på 2 spårar-, 2 upptäckar-, 2 äventyrar-avdelningar, ett utmanarlag och ett roverlag.

SparareUpptackareAventyrareUtmanareRover

Varje avdelning är uppdelad i patruller (små grupper). En patrull består vanligtvis av fem till åtta medlemmar. I patrullen får scouterna träna sitt ledarskap genom att leda andra som är yngre eller lika gamla. Varje avdelning träffas en gång i veckan, oftast vid vårt hus Kvarnbergsgården. Ibland träffas vi även vid vår stuga vid Gladö Kvarn.

Kåren har en vald styrelse som träffas regelbundet. På styrelsemötena diskuterar man bland annat kommande aktiviteter, ledarsituationen och följer upp ekonomin. Kåren har också ett medlemsregister som uppdateras löpande och vi har en grupp som tar hand om Gladö-stugan.

Kårropet

Framåtanda, fart och fläkt,
stolt i blå och rosa dräkt.
Alla scouter i vår kår
löser uppgift lätt som svår.
(Ledaren:) Är det svårt?
(Alla:) Kämpa hårt!